به گزارش همشهری آنلاین، چند سالی است که بحث صید ترال به عنوان بزرگترین تهدید کننده محیط زیست دریایی و اقصاد صیادان محلی در نوارساحلی جنوب کشور مطرح است، شیوهای که باعث شده شرایط معیشتی صیادان و بهرهبردارن محلی به شدت آسیب ببیند. میزان صید در این شیوه که به کف روب نیز مشهور است باعث می شود میزان صید از میزان زاد ولد موجودات دریایی پیش بگیرد و علاوه بر کاهش درآمد صیادان منطقه آثار تخریبی سنگینی به زیستگاههای دریایی وارد کند.
معینالدین سعیدی در گفت و گو با خبرنگار همشهری آنلاین اظهار کرد: موضوع صید ترال چند سالی است که به عنوان یکی از مهمترین چالشهای حوزه صیادی و شیلات از آن یاد میشود. گستردگی چالش به میزانی بود که دکتر ابراهیم رئیسی در زمان تصدی ریاست قوه قضاییه و دکتر محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به این مساله ورود کرده بودند و به دنبال آن صید ترال در سواحل جنوبی لغو و ممنوع شد.
نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه در ۳۱ شهریور امسال شیلات ایران مجوز دوباره صید ترال در آبهای استان را صادر کرد.
وی افزود: صید ترال بیشک هم به لحاظ محیط زیست. هم به لحاظ اجتماعی اختلالاتی را به وجود خواهد آورد و موجب خواهد شد سفره محقرانه صیادن کوچکتر شود.
سعیدی گفت: مدارکی در دست داریم که شرکتهای خصوصی با مشارکت شرکتهای خارجی صید ترال را آغاز کردهاند و طبق همین مدارک برخی شرکتها چینی هستند.
مجوزی برای صید شرکتهای خصوصی صادر نشد
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان هم در گفت و گو با خبرنگار همشهری اظهار کرد: تاکنون مجوزی برای صید شرکتهای خصوصی صادر نشده است.
محمد شهلیبر گفت: در فصل تابستان به دلیل طوفانی بودن دریا ما در استان صید نداریم برهمین اساس مجوز صید به شرکتهای خصوصی را صادر میکنیم، اما در فصل گذشته نیز چنین مجوزی را صادر نکردیم.
مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان ادامه داد: فقط در حال حاضر یک کشتی به نام فردوس ۱ از دادستانی مرکز نامهای برای انجام پروژههای تحقیقاتی وارد اسکله چابهار شده تا در نقاط تعیین شده به کارهایی تحقیقاتی و مطالعاتی بپردازد. البته در این برنامهها ناظران شیلات استان حضور خواهند داشت.
وی افزود:این کشتی اکنون در اسکله چابهار لنگر انداخته و هنوز شیلات سیستان و بلوچستان مجوزی برای فعالیتهای کشتی مورد نظر صادر نکرده است.
نظر شما